Home » Wie ben ik?
Gehaakte tas/tas/schoudertas
Marieke Douwes-Fransz
Gehaakte onderzetters

Wie is 'De Fransze Slag'?

Ik ben Marieke Douwes-Fransz, 40 zomers jong, heerlijk getrouwd en moeder van twee dochters. In 2012 ben ik begonnen met haken en dat bleek verslavender dan ik had verwacht! Waar in de rest van mijn familie de dames vooral handig zijn met lappen stof, breinaalden en schilderskwast, bleek voor mij de haaknaald de ultieme match. In rap tempo werd ons huis gevuld met tassen, dekens, mutsen, sjaals en andere haakfrutsels. De bank lag al snel vol met fleurige dekens en kussens en ik werd een wandelende omslagdoek! Ook haak ik voor een goed doel, namelijk 'Inktvisjes voor couveusekindjes'. Daar haal ik veel voldoening uit.

En dan op een gegeven moment is je huis vol maar ben je het haken nog lang niet zat! Steeds vaker kreeg ik de vraag waarom ik mijn haakwerk niet ging verkopen. Mijn antwoord was steeds nogal knullig variërend van 'geen tijd' en 'wie zit daar nou op te wachten' tot 'ik durf niet'. Excuses dus. Toen ik onlangs voor een vriendin in Canada een complete kraamset had gemaakt die bestond uit een entrelacdeken, een knuffeldoekje, heuse babybooties, een muts en een sjaal bedacht ik me dat ik dat toch wel meer dan leuk vond. De reacties waren zo positief dat ik dacht: nu of nooit. En aangezien ik niet dol ben op 'nooit'....ziehier het resultaat. Even heb ik zitten twijfelen. Ga ik mijn spulletjes via Marktplaats verkopen. Of eventueel via het populaire Etsy. Maar beiden brengen nogal wat gedoe met zich mee, zij het allebei op een andere manier. En ik houd niet van gedoe. De knoop werd doorgehakt: het moest een echt webwinkeltje worden. Klein misschien maar echt.  En ik begon met het haken van een voorraadje fijne spulletjes. Tenslotte is een webwinkel zonder items nou eenmaal een vrij zielige vertoning. Maar uiteindelijk heb ik een leuk assortiment weten te creëren, althans dat hoop ik, en kan ik van start gaan. Uiteraard zal het assortiment gestaag gaan groeien maar je moet ergens beginnen.

Dus vanaf vandaag ben ik niet meer alleen die moeder van het schoolplein 'met die omslagdoeken' of bij de dansles van onze jongste 'die moeder die altijd zit te haken'. Nee, vanaf vandaag ben ik

'De Fransze Slag'

Januari 2017