Home » Mijn favoriete links

Mijn favoriete links

Ik kom veel leuke websites tegen waarvan ik sommigen graag wil delen.

De eerste is van 'Pou-Belle Design' Een tijd geleden kwam ik in een tijdschrift een artikel tegen over de dopknopen. Knopen die gemaakt waren van oude flessendoppen. Hoe kom je erop!? Ik ben zelf de doppen gaan sparen, stuur ze regelmatig op en krijg als dank een setje dopknopen. Ik vind ze geweldig! Ze maken van een simpel haakwerk iets bijzonders en ik wil de site dan ook graag even in de spotlights zetten! Ze maken niet alleen knopen maar ze geven heel veel oude afgedankte materialen een glorieus tweede leven. In mijn webshop is gebruik gemaakt van een dopknoop in Schoudertasje 'Frida' en in Tashanger 'Fransze Confetti'. Ook de tas op de foto op de pagina 'Wie ben ik' is opgesierd met een dopknoop. In de toekomst zullen zeker meer artikelen volgen. Op de website vind je niet alleen informatie over de knopen en waar je ze kunt kopen maar o.a. ook vazen gemaakt van petflessen en lampen.

Update: inmiddels is er ook een etsy shop waardoor je de spullen rechtsreeks kunt kopen ipv zoeken naar een verkooppunt :-) Hoe handig is dat!

www.pou-belle-design.nl

www.etsy.com/shop/poubelledesign

 

Het handwerken zit in mijn bloed. Dat durf ik wel te zeggen. Ik heb het eerder genoemd: mijn moeder probeerde mij vroeger tevergeefs achter de naaimachine te zetten maar wij bleken geen goede match. Mijn moeder is echter net zo met haar naaimachine vergroeid als ik inmiddels met mijn haaknaald. Ze had vroeger een winkeltje aan huis waar ze zelfgemaakte kinderkleding verkocht en ik viel vroeger het lekkerst in slaap als ik het hamerende geluid van de naaimachine op de houten tafel in de kamer ernaast hoorde of het getimmer beneden als mijn pa weer een lading knopen in de kleertjes timmerde. Op een stuk boomstam wat inmiddels versteend moet zijn. Hoe vaak ik aan haar tafel huiswerk gemaakt heb weet ik niet eens meer. Maar het mag duidelijk zijn: één en al nostalgie! Maar gestopt is ze allerminst! Kinderkleding verkoopt ze niet meer....prachtige poppen echter wel! Compleet met setjes kleding waar elk klein meisje van droomt. Dus neem eens een kijkje in haar Etsy webshop (ja, zij durfde het wel aan) en geniet van al dat moois!

 

www.etsy.com/shop/FriendlyWaldorfDolls

 

Volg je hart. Bewandel geen bestaande paden maar maak nieuwe. Dat is zo ongeveer de strekking van een tijdschrift wat jaren geleden ineens in de schappen lag. De meesten weten welke ik bedoel. Wat was ik blij met dat tijdschrift. Eindelijk geen 'moeten' maar 'mogen' en vooral geen akelige 'musthaves'. En een uitlaatklep voor creatieve ideetjes en mooie plaatjes. De mooie plaatjes knipte ik uit, van mooie pagina's maakte ik zelf enveloppen (wellicht komen die ooit nog in het winkeltje) en mijn brieven waren nog nooit zo mooi versierd. En nog steeds is het een fijn tijdschrift. Of eigenlijk: een boek. Want bij een tijdschrift denk ik aan een flubberig dun dingetje en dit is alles behalve dát. Ik haalde er niet zozeer patronen en ideëen uit voor het haken, daar heb ik weer andere bronnen voor, maar wel het 'doe het gewoon' gevoel. En het 'waarom niet?' En omdat deze website vooral is ontstaan uit de 'probeer het nou gewoon eens' gedachte vind ik dat dit tijdschrift bij mijn favoriete links moet staan. Gewoon, omdat ik er blij van word.

 

www.flowmagazine.nl

 

Waar luister je eigenlijk naar tijdens het haken Mariek? Nou, vooral ClassicFM. Ik laat Radio 538 en QMusic over aan de andere drie Douwes leden. Voor mensen die me wat langer kennen zal dat geen verrassing zijn. 'Marieke is ouderwets geboren' was al vrij snel van toepassing :-) Zelfs Radio 10 is niet meer wat het geweest is in mijn ogen. Sinds een tijdje heeft ClassicFM 3 themakanalen: Chill Out, Opera en Soundtracks. En vooral die laatste is bij mij favoriet. 'The Hobbit' kan bij mij niet vaak genoeg langskomen en zo zijn er nog talloze themes waar ik oprecht gelukkig van word. Het scheelt CD's wisselen al heb ik soms wel behoefte aan de complete playlist van 'Titanic' of 'Twilight'. Maar over het algemeen voldoet ClassicFM dus. En daarom mag die hier eigenlijk niet ontbreken. Want met deze webwinkel volg ik mijn hart. Daar hoort natuurlijk wel begeleidende muziek bij die in mijn hart zit...

 

www.classicfm.nl/luister/classic-fm-soundtracks