Thuis » Bestelde creaties

Bestelde creaties

 

 

Hier laat ik alle bestelde creaties zien die ik gemaakt heb toen de 
'De Fransze Slag' nog een webshop had.

Babyvestje/gehaakt babyvestje

Babyvestje

Via een advertentie op Marktplaats wilde deze klant in eerste instantie groene babybooties. De booties zijn het uiteindelijk niet geworden maar ze viel voor het vestje uit de serie 'Fransze Confetti'. Ze wilde hem echter helemaal wit hebben. Omdat ze ook aan een bepaald budget gebonden was gingen we even brainstormen. Uiteindelijk heb ik hem gemaakt zonder capuchon en zonder houten knopen. De knutselaars onder ons weten dat de knopen de prijs van een artikel omhoog kunnen laten schieten en zeker als het houten knopen zijn. We besloten om de knopen weg te laten zodat ze deze zelf eventueel toe kan voegen of een lintje aan de bovenkant als strik er doorheen kan rijgen. Op die manier bleef zij binnen haar budget en kon ik een vestje afleveren die in mijn ogen 'Fransze Slag'-waardig was.

 

 


Muizenboekenlegger/boekenlegger

Muizenboekenlegger

Naar aanleiding van de dierenboekenleggers kreeg ik het verzoek om een muizenboekenlegger te maken. Ik vind hem goed gelukt en vooral de lieve grijns van het muisje maakt mijn dag goed! Ik had er ook nog een hoedje bij gemaakt maar deze klant had de muis liever zonder hoedje. Natuurlijk kan dat! Het hoedje heb ik er wel op de foto bij geplaatst want het behoort natuurlijk wél tot de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

 

 

 


Kikkerboekenlegger/boekenlegger

Boekenlegger 'Kikkerkoning'

De 'Kikkerkoning' boekenlegger was de eerste boekenlegger met dieren die ik gemaakt heb. De eerste uit de webshop was al snel verkocht en er werd een tweede op bestelling gemaakt. De 'staart' mocht ik naar eigen inzicht maken dus ik heb 3 steken gebruikt waarvan de stersteek één van mijn favorieten is. Volgens de laatste berichten is de Kikkerkoning druk aan het werk!

Met dank aan Inez Jansen die zo vriendelijk was om een foto van de boekenlegger op te sturen toen ik zo suf was om dat niet te doen!

 

 

 

 

 

 

 


Muizenboekenlegger/boekenlegger

Muizenboekenleggers Ienieminie en Fransisca

En wat zijn ze goed gelukt! Twee muizenboekenleggers op bestelling en alle vrijheid om er prachtige dames van te maken. Ik ben tevreden en hoop dat ze de toekomstige eigenaren bij menig prachtig verhaal zullen vergezellen. Hun slaapmutsjes hebben ze al op ;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Muizenboekenlegger Ienieminie 2.0

Deze muizenboekenlegger is ook op verzoek gemaakt. Dit keer vroeg ik naar de favoriete kleuren en dat waren bruin, roze en rood. En wat is het een mooie muis geworden! Ik heb me flink uitgeleefd op de muts en heb, in twee bruintinten, een houten knoopje op de voorkant van het kanten 'sjaaltje' bevestigd.

Na deze muis is het overduidelijk: er kunnen twee varianten besteld worden. Dame of heer :-)

 

 


Vlaggenlijn/slinger/fransze confetti

Vlaggenlijn 'Fransze Confetti-Neon Edition' deel 1

Deze klant was zo enthousiast over de originele 'Fransze Confetti' vlaggenlijn dat ze twee extra vlaggenlijnen bestelde. Of het met Neon accenten kon. Toen ik een adres met prachtige neonwol had gevonden kon ik doorgeven dat dat inderdaad mogelijk was. Twee exemplaren moesten er komen. Eentje met roze-gele accenten en eentje met groen-oranje. En of het aantal vlaggen ook wat meer kon zijn en o ja, of de vlaggetjes ook wat groter konden worden. Dat is het mooie van handgemaakte spullen op bestelling: U vraagt, wij draaien. De eerste is inmiddels af en ik vind hem prachtig geworden. De vlaggen hebben een zijkant van 26 cm gekregen en de totale lijn is, plat op de grond, bijna 10 meter. Om het extra gewicht wat op te vangen heb ik langs de bovenkant een extra toer halve vasten gehaakt en die ben ik geëindigd met een grappig rood bloemetje. Al met al ben ik zeer tevreden. Op naar nummer twee! Met speciale dank aan mijn ouders die hun tuin beschikbaar stelden voor een heuse 'fotoshoot' ;-) Op de foto is helaas het neon-effect niet goed zichtbaar maar geloof me: het geel en roze knalt je tegemoet!

Vlaggenlijn/fransze confetti

Gehaakte slinger/gehaakte vlaggenlijn/fransze confetti

Vlaggenlijn 'Fransze Confetti-Neon Edition' deel 2

Na deel 1 volgt meestal een deel 2. Zo ook hier. Vandaag kon ik beide vlaggenlijnen met een gerust hart overhandigen aan een overduidelijk tevreden klant. Twee slingers van ruim 10 meter elk. 20 meter puur gekleurd geluk. Beter wordt het niet. Met veel plezier heb ik deze slingers gemaakt en waar in de eerste versie het roze en geel moest overheersen, was dat in de tweede variant groen en oranje. En wat zijn ze mooi geworden. Bij deze versie is het een gele bloem wat het einde opsiert. Helaas doen ook deze foto's een beetje afbreuk aan het neon-effect maar het neon is aanwezig! Op naar de volgende bestelling :-)

 


Lappenpop konijn/konijnenknuffel/knuffel

Lappenpop Konijn

Een tijdje geleden maakte ik voor een pasgeboren baby een lappenpop Schaap als kraamcadeau. Niet alleen was het een heerlijk patroon om te haken, het leken me ook prachtige knuffels voor in de webshop. Maar ook mijn tweede lappenpop haalt de webshop niet! Ik kreeg de vraag om een knuffel te haken maar wat voor knuffel was nog niet helemaal duidelijk. Samen bladerden de klant en ik door het boek 'Gehaakte Lappenpoppen' van Sascha Blase-van Wagtendonk en we bleven hangen bij het konijn. Wat een schatje! Of deze in het roze kon want er zou een meisje geboren gaan worden. Natuurlijk kan dat! En zie hier het resultaat. Een schattig zacht knuffelig konijntje waar een schattig lief meisje straks mee kan gaan knuffelen en later mee op sjouw kan....het konijn al dan niet aan de oren of poten meeslepend. Tenminste, dat stel ik me dan zo voor ;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


onderzetters/gehaakte onderzetters

Onderzetters in Blauw

Bunzlau servies....dat is waar mijn moeder helemaal gelukkig van wordt. En aangezien de oude onderzetters van koeienhuid na bijna 40 jaar nu écht niet meer konden, werd het tijd voor iets nieuws en fris. Uiteraard werd het blauw. Veel woorden hoef ik er niet aan vuil te maken want het plaatje spreekt voor zich. Want voor eigenlijk iedereen geldt wel: Bunzlau Blauw past bij jou ;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Knuffelkonijntjes/gehaakte konijntjes

Knuffelkonijntjes

Naast het haken van lappenpoppen zijn de gewone knuffeltjes ook nog steeds een leuk kraamcadeautje. Deze twee konijntjes zijn ook het schoolvoorbeeld waarom ik handwerken zo leuk vind en wat het zo bijzonder maakt: hetzelfde patroon, dezelfde haaknaald, hetzelfde merk garen en toch een ander formaat. Niet één item is hetzelfde.
Deze twee konijntjes gaan als het goed is binnenkort twee hele lieve nieuwe wereldburgers gezelschap houden. Aan de liefde die er in het haken gestopt is zal het in ieder geval niet liggen ;-)

 

 

 

 

 

 

 

 


Gehaakt vloerkleed/vloerkleed

Rond vloerkleed

Of ik een vloerkleed kan haken? Voor een kinderkamer. Ja, in theorie natuurlijk wel. Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan....om  mevrouw Pippi Langkous maar even te citeren. Bovendien leek het me ook ontzettend leuk om te doen! Waar gaan we het van maken? Moet het lief en schattig worden of stoer en cool? We gingen voor het laatste. Tenslotte ging het om een kamer voor een stoere knul. De keus viel op het mooie Zpaghettigaren van Hoooked. Het bijzondere van dit garen is niet alleen de kwaliteit maar ook de gedachte erachter. Het is gemaakt van restjes uit de textielindustrie. Op deze manier werk je mee aan het beperken van afval en heb je altijd iets unieks. Je zult meteen het juiste aantal bollen aan moeten schaffen want exact dezelfde kleur krijg je wellicht niet meer. Het kleed moest rond worden met hier en daar opengewerkte toeren. Ik vond een aantal bollen van het gewenste zwart en ging aan de slag. Meteen kregen mijn armen een volledige workout want wat is dat garen toch zwaar! Maar je gaat als een trein dus uiteindelijk is het prima te doen. Ik ben tevreden over het resultaat. En wat natuurlijk belangrijker is: de klant ook :-)
Het gebruikte patroon is van het YouTube kanaal 'CreaKriek'.

 

 

 

 

 


Gehaakte vlaggenlijn/fransze confetti
Gehaakte slinger/gehaakte vlaggen

Vlaggenlijn 'Fransze Confetti-Third Edition'

En wat waren ze mooi, die eerste lichting vlaggenlijnen. Dat smaakte naar meer dus werd er een bestelling geplaatst voor nog eens 4 (!) stuks! En ook die zijn schitterend geworden. 80 vlaggetjes, 80 kwasten en een hoop plezier in het haken. Mijn bedoeling was om niet één vlag hetzelfde te laten zijn en dat is gelukt! Dus 80 verschillende vlaggetjes in alle kleuren van de regenboog. Het is de bedoeling dat ze een feest op gaan fleuren waar t.z.t. de foto's van zullen komen. En tot die tijd kan ik alleen maar trots zitten zijn. Trots dat het me weer, ruim binnen de deadline, gelukt is om een product naar tevredenheid af te leveren. En of ik vlaggetjesmoe ben? Nog steeds niet....

 

 

 

 

 

 

 


BB8/Star Wars

BB8: De beroemde Star Wars Droid

Fan van Star Wars is ze, mijn jongste. En zo kon het gebeuren dat ze haar maatje ook met het virus had geïnfecteerd. En zo kon het dus ook gebeuren dat de beste knul aan zijn moeder vraagt: 'Zou Marieke ook BB8 kunnen haken?' Onder het mom 'vragen staat vrij' werd die vraag bij mij gedeponeerd. En zoals bekend houd ik wel van een uitdaging dus die ging ik graag proberen. Nu was het probleem dat ik er geen patroon van kon vinden. Wel van kleine sleutelhangers maar daar doen we het niet voor natuurlijk. Dus zat er niets anders op dan zelf te knutselen en te puzzelen. En het eindresultaat mag er zijn vind ik. Ik laat hem hier dan ook met gepaste trots zien: BB8! :-)

 

 

 

 

 

 


Gehaakte spinnetjes

Lieve Spinnetjes Piet en Daan!

Of ik spinnetjes kan haken. Vast wel! Ze worden voor tweejarige hummels op een kinderdagverblijf dus ze mogen niet al te eng zijn. Kan ik me voorstellen. Besloten werd om ze herfstbruin te maken in plaats van zwart. Dat scheelde al heel veel. En een lief gezichtje zou ook wonderen verrichten. En of ik het kruis op de rug achterwege kon laten. Na veel zoeken op Google kwam ik erachter dat 'mijn' spin er niet tussen zat en met behulp van een rupspatroon van 'Lilleliis' heb ik een eigen spinnetje ontworpen. De poten heb ik gehaakt volgens het principe van de tentakels van de inktvisjes voor couveusekindjes. Uiteindelijk ben ik zeer tevreden en toen ik de spinnetjes overhandigde bleek dat de heren al namen hadden gekregen ook! Daarom stel ik aan u voor: Piet en Daan! Mét sjaal want tenslotte is het herfst ;-)

 


Knuffelkonijn/gehaakte knuffel

Roze knuffelkonijn

Een paar weken geleden werd me gevraagd om een knuffelkonijntje te maken voor een oma die een kleindochter zou krijgen. Natuurlijk kan ik dat. Met veel plezier heb ik dit knuffeltje gemaakt en hoop dat het een vriend voor het leven gaat worden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Omslagdoek/gehaakte omslagdoek/sjaal

Omslagdoek 'Pirouette'

Ik ken haar al sinds mijn kindertijd. Toen we een jaar of 8 waren zaten we samen op klassiek ballet en die link ben ik altijd blijven leggen als ik aan haar dacht. Ze vroeg me in eerste instantie naar een rechte sjaal. Maar toen bleek dat ze ook wel warm liep voor een omslagdoek. Maar dan wel een warme. Natuurlijk een warme, het wordt winter! De kleur moest crème wit zijn en ze wilde er graag een ster op genaaid hebben in de punt. Vorig jaar was dit een hype en ik zet de hype graag voort :-) Ik sprokkelde mooi garen bij elkaar, een nepleren lap waar de ster uit geknipt moest worden en een bolletjesrand want ook dat vond ze mooi. Op alle fronten zou deze sjaal een uitdaging worden. Als eerste: het patroon. Een heerlijk patroon, lekker warm maar eentje die zóóó langzaam vordert! En tja...iets met ongeduldig, haha! Dan als tweede: de ster en bolletjesrand erop naaien. Hier komen de pogingen van mijn moeder om de hoek kijken om mij vroeger aan het naaien te krijgen. Pogingen die zonder uitzondering mislukten. En nu ging ik dit dus vrijwillig doen. Mijn moeder kwam, gewapend met haar professionele stofscharen, op bezoek om de ster te knippen. Dat durfde ik echt niet aan. Bovendien kreeg het een extra dimensie omdat mijn moeder de desbetreffende dame kent en omdat de ster werd uitgeknipt met een schaar die minstens zo oud is als wij. Toen de sjaal eenmaal klaar was moest de bolletjesrand erop. Met een mininaald. En naaigaren. Daarna moest de ster erop. Met dezelfde naald. En hetzelfde naaigaren. Nog nooit is mijn creatieve geduld zo op de proef gesteld maar het resultaat mag er zijn! In het bevestigen van de bolletjesrand en de ster zitten bijna net zoveel uurtjes als in het haken van de sjaal maar dat mag de pret niet drukken. Als cadeautje heb ik er wat goudglitter in verwerkt. Gewoon, omdat ik wist dat ze dat mooi vond en omdat ik het leuk vond om te doen. De foto waar ze zelf op staat mag ik met haar toestemming gebruiken. En natuurlijk moest de doek een balletnaam krijgen. Een Franse balletnaam. Want hé: De Fransze Slag!
Dank je wel Twanka Oortman voor de foto en voor het feit dat je me wederom een bestelling toevertrouwde :-)


Gehaakte placemats/Pathos/Wollewien

Placemats in Bunzlau-look

Zoals inmiddels wel bekend zal zijn is mijn lieve moeder dol op het Poolse Bunzlau-servies. Geen bijzondere gelegenheid nodig om een mooi servies tevoorschijn te hoeven halen want ze genieten elke dag van dit prachtige blauwe aardewerk. Tijd voor bijpassende placemats. Nu heeft mijn moeder alweer een aantal maanden geleden prachtig garen uit Wenen gehaald bij het, in wolliefhebbersland, beroemde winkeltje 'WolleWien' Er werd garen gekocht van het eigen merk en ik begon enthousiast aan het placematpatroon van 'Wolplein'. Het werden schitterende exemplaren maar bij de donkerblauwe kleur stagneerde de hele boel! Garen tekort! Dat was in dit geval toch op zijn zachtst gezegd een kleine ramp. Wat doe je dan? Hier bijpassend garen zoeken? Nee, dat wordt lelijk. Een enkel bolletje bijbestellen? Tja, het ging maar om 2 (twee!) toeren... Maar dan wordt het wel mooi hè? Dan past het allemaal wel bij elkaar hè? Ach, waarom ook niet. En dus werd er bij de mevrouw van de winkel persoonlijk één enkel bolletje besteld waarbij ze zich hevig verontschuldigde voor het feit dat ze zulke hoge verzendkosten in rekening moest brengen. Maar het resultaat mag er dan ook zijn. Zes prachtige placemats van een kwalitatief hoogwaardige mix van katoen, bamboe en linnen. Ik ben tevreden. Mijn moeder is tevreden. En volgens de laatste berichten de mevrouw uit Wenen ook ;-)


Neeltje Nijlpaard

Het was een uitdaging, deze mooie knuffel, maar wat was ze het waard! Naar een prachtig patroon van Christel Krukkert. Het was moeilijk afscheid nemen van deze leukerd maar ik troost me met de gedachte dat er goed voor haar gezorgd zal worden ;-)


Zeepjesslinger in blauw

Het is inmiddels niks nieuws meer. Mijn moeder houdt van blauw. Dus toen ze vroeg of ik een oplossing had voor rondslingerende gastenzeepjes in het toilet hoefde ik niet te vragen in welke kleuren hij gemaakt moest worden. Het werd een slinger gebaseerd op het zeepzakje/cadeauzakje die ik als gratis patroon heb staan. Het resultaat viel in de smaak en ik ben blij dat het uitgepakt is zoals het de bedoeling was!